Wigan 0 - 5 M.United


Ronaldo'lu karmaşık hücum sisteminden standart 4-4-2'ye dönüşü yaşıyor Manchester United. Yeni sistemlerinde sürprize neredeyse hiç yer yok ve sadece topun hangi bölgede olduğuna bakarak hangi oyuncuda olduğunu anlayabilmek mümkün. Bu sabit sistemi sıradanlıktan çıkartan tek şey kanatlardaki Valencia-Nani ve forvetteki Rooney'nin topla müthiş süratli oyunları. İlk yarıda Wigan'la ancak başa baş oynayabilen sıradan M.United'la ikinci yarıda bir anda 3-0'ı, maçın sonlarında da 5-0'ı bulan müthiş M.United arasındaki fark da bundan ibaret.

Manchester United'ın A planında problem yok; ancak Wigan'ın bir devre yapabildiğini bütün bir maç boyunca yapabilecek bir takımla oynadıklarında nasıl bir B planları olabileceğinin cevabı da şimdilik yok. Geçen seneki şampiyon takımdan daha disiplinli gözüküyorlar fakat uygulayabilecekleri varyasyonlar sınırlı ve en basitinden bire bir eşleşmelerde Manchester United'a üstünlük kurabilecek bir ekibin başını döndürecek bir Ronaldo'ları artık yok.

İlk yarıdaki oyunlarını da düşünerek skora aldanmamak gerekli; gerçek sınavlarını haftaya Arsenal karşısında verecekler.

Goller:
56'-65' Rooney
58' Berbatov
85' Owen
90+2' Nani

Yorumlar