Kupada Hesap Kitap Zamanı: Grupların Son Maçları


Yarından itibaren grupların son maçları başlıyor. 14.30 maçları bugün itibariyle sona erdi ve önümüzdeki 4 gün boyunca günde 4 maç oynanacak. Her bir grup eş zamanlı oynanacak (17.00 ve 21.30) iki maçla sona erecek. Son maçlardan önce oluşan puan durumları ve olasılıklar şu şekilde:


A Grubu:

Son maçta Meksika-Uruguay maçı berabere biterse,diğer maç anlamsızlaşacak ve iki takım beraber 2.tura çıkacaklar. Ancak grup ikincisinin 2.turda Arjantin'le oynayacağı düşünülürse ben Meksika'nın kazanmak ve grup birincisi olmak için her şeyi yapacağını düşünüyorum. Bu durum da Fransa-Güney Afrika maçının galibi için (iki maçta averajı eritecek farklar oluşması durumunda) 2.tur umudu oluşmasına fırsat verebilir.

1.Uruguay       4 +3
2.Meksika 4 +2
3.Fransa 1 -2
4.Güney Afrika 1 -3


Tahminim: Meksika 1, Uruguay 2 bitirir.


B Grubu:

Yunanistan'ın Arjantin'i yenecek hali yok; bir beraberliği ve Güney Kore'nin yenilmesini bekleyecekler. Yunanistan beklenen sonucu alıp Arjantin'e yenilirse grup sadeleşir; G.Kore-Nijerya maçını kazanan çıkar, beraberlikte tur Güney Kore'nin olur.

1.Arjantin    6 +4
2.Güney Kore 3 -1
3.Yunanistan 3 -1
4.Nijerya 0 -2

Tahminim: Arjantin 1, Güney Kore 2 çıkar.


C Grubu:

Son maçlarda kazanan her türlü çıkıyor, her şey bu kadar basit. Kazanıp çıkamama olasılığı sadece Cezayir için var; o da A.B.D.'yi tek farkla yenip İngiltere'nin de Slovenya'yı tek farkla yenmesi durumunda. Bu durumda iş Cezayir-Slovenya arasındaki gol averajına kalır ve gol averajında son maçlara girerken Slovenya önde.

1.Slovenya   4 +1
2.A.B.D 2 0
3.İngiltere 2 0
4.Cezayir 1 -1

Tahminim: A.B.D 1, İngiltere 2 çıkar.


D Grubu:

Avustralya hariç son maçlarda kazanan her türlü çıkıyor. Gana yenilse bile çıkma şansı olan tek takım. Avustralya ise kazansa bile ya Gana-Almanya maçını Gana'nın kazanmasını ya da Almanya'nın farklı kazanmasını bekleyecek. İlk maçta dibe vuran averajlarını düzeltmeleri çok zor, Sırbistan'ı yenip -mümkünse farklı yenip- sonra mucizeyi beklemek tek umutları.

1.Gana        4 +1
2.Almanya 3 +3
3.Sırbistan 3 0
4.Avustralya 1 -3

Tahminim: Almanya 1, Sırbistan 2 çıkar.


E Grubu:

En net grup bu. Hollanda kesin çıktı; Kamerun'un çıkma şansı yok. Danimarka-Japonya maçı grubun finali, beraberlik halinde Japonya çıkıyor.

1.Hollanda   6 +3
2.Japonya 3 0
3.Danimarka 3 -1
4.Kamerun 0 -2

Tahminim: Hollanda 1, Danimarka 2 olur.


F Grubu:

Slovakya gruptan çıkmak için İtalya'yı yenmek zorunda. Yeni Zelanda büyük ihtimalle son maçı kaybedip unutulmaz anılarla Dünya Kupası'ndan ayrılır; böylece Slovakya-İtalya maçı da gruptan çıkan ikinci takımı belirler.

1.Paraguay         4 +2
2.-3.İtalya 2 0
2.-3.Yeni Zelanda 2 0
4.Slovakya 1 -2

Tahminim: Şu uyduruk ötesi grupta bile kıvranan İtalya çıkamasa, Slovakya çıksa keşke. Yine de 1 Paraguay, 2 İtalya olacak sanki.


G Grubu:

Fildişi Sahili için Brezilya'ya yenilmekten kötüsü Portekiz'in Kuzey Kore'yi çok farklı yenmesi oldu. Şimdi onlar da Kuzey Kore'yi farklı yenip, Brezilya'nın da Portekiz'i farklı yenmesini ve büyük averaj farkının erimesini bekleyecekler. İşleri çok çok zor.

1.Brezilya        6 +3
2.Portekiz 4 +7
3.Fildişi Sahili 1 -2
4.Kuzey Kore 0 -8

Tahminim: Zaten neredeyse kesin artık; Brezilya 1, Portekiz 2 olur.


H Grubu:

İsviçre son maçını kazanacaktır. Bu yüzden grubun kaderi Şili-İspanya maçında çizilecek. Şili'nin galibiyeti veya beraberlik halinde Şili ve İsviçre ikinci tura çıkar. İspanya kazanırsa İspanya kesin çıkıyor; gerisi Şili ve İsviçre'nin genel averajlarına kalıyor. Bu grupta kim elenirse çok yazık olacak; 6 puanla Dünya Kupasına veda eden bir takım görebiliriz.

1.Şili      6 +2
2.İspanya 3 +1
3.İsviçre 3 0
4.Honduras 0 -3

Tahminim: İspanya 1, İsviçre 2 olur. Güzelim Şili elenir.

Yorumlar

  1. Güzel bir inceleme. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sili ve isvicre puan esitliginde genel averaja bakilmaz, sili isvcire'yi yendigi icin direk isvicre'nin ustunde yer alacaktir.

    YanıtlaSil
  3. hocam ben de öyle biliyordum ama değilmiş. trt'de önce genel averaja bakılacağı bir maç sırasında söylenmişti, ben de 'olur mu öyle şey?' diyerek araştırdım ve gerçekten önce genel averaja, ardından atılan gol sayısına, ondan sonra takımların kendi arasında oynadıkları maça bakılıyor.

    http://www.fifa.com/mm/document/tournament/competition/56/42/69/fifawcsouthafrica2010inhalt_e.pdf

    39.madde, syf.49-50

    YanıtlaSil
  4. yeni birsey ogrendik o zaman. enteresan, cok enteresan hem de.

    YanıtlaSil
  5. ABD'yi bir türlü benimseyemiyorum. şu grubun birincisi olursa da ingiltereye yazıklar olsun.
    Ödüllü Hız Oyunu

    YanıtlaSil
  6. Şu ana kadar izlediğim her A.B.D maçı ya çok keyifliydi, ya da abuk subuk bir gol, inanılmaz bir geri dönüş falan olmuştu. sırf bu yüzden seviyorum ben bu takımı. adamların her maçı ayrı bir hikaye. birinci olurlar mı bilmem ama cezayiri yenip gruptan çıkacaklardır bence.

    YanıtlaSil
  7. o değil de, futbol zevkimizin içine eden şu yunanistan' dan kurtulduk ya, en çok ona seviniyorum ben.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder