Luis Antonio Valencia Mosquera

2 gün üstüste haberlerde ismini duymam üzerine Latin yıldız adayımızın seceresine bir bakayım dedim.. Öyle adı sanı duyulmamış isimleri tv kanallarından duymak pek alışılmış bir durum değildir neticesinde... 85'li Ekvador'lu kardeşimiz futbola memleketinin El Nacional takımında başlamış.. 2006 yılında 1.8 milyon avroya Villareal'e transfer olan Luis, belli ki pek tutulmamış ki aynı sene,sadece 3 kez sarı-mavili formayı giydikten sonra, Reacrativo'ya kiralanmış. B Ligi'nde oynayan Huelva ekibinin formasını da 4 kez giyebilen Luis, ertesi sene de bu kez Wigan'a kiralanmış.. Wigan'lı yetenek avcılarını haksız çıkarmayan Luis, 2006-2007 sezonunda 22 kez, 2007-2008 sezonunda 31 kez premier ligde forma giymiş ve Ocak 2008'de İngiliz ekibiyle 3.5 yıllık kontrat imzalamış..

Birçok yerde yer alan haberlere göre, adamımızın peşinde başta Manu ve Galacticos olmak üzere hemen hemen tüm Avrupa devleri sıralanmış durumda.. Transfermarkt.de'ye göre fiyatı £6,675.000, kulübün açıkladığı bonservis bedeliyse tam £21,000.000 !!

'Attacking right winger' olarak tanımlanan yıldız adayımızın premier ligde attığı gol sayısı toplam 4, bu da maç başına 0.07 ortalama demek. Bir başka deyişle her 13 maçta 1 gol atmış. Bir hücumcu için pek de parlak rakamlar olmamasına rağmen, hakkında bu kadar büyük paralar telaffuz edilen bu ismi bence bir kenara not edin. Zira bu yaz pek çok kez ismini duyacağız gibi geliyor bana.. Benden söylemesi...

Yorumlar