Yaz Transfer Döneminde Adını Sıkça Duyacağımız Kırk Futbolcu Vol. 1


Şampiyonluk heyecanı neyse de; spor basınının şimdiden iştahlanıp, manşet hazırlığı yaptığı ve haziran ayı itibari ile sözleşmesi bitecek kırk futbolcuyu derledik.
1. Sami Khedira

En olmayacak isimden başlayalım, gerçi yaz dönemi beklenmeden Khedira dedikoduları spor basınında arz-ı endam etmeye başladı bile; şimdiden Fenerbahçe ve Galatasaray Khedira ile el sıkıştı sıkışacak durumda... Sekiz yaşında adım attığı Stuttgart'da üst düzey liglerde oynadığı dört yıl da dahil harikalar yaratmış olmasa da, mevkisi gereği işini layıkiyle yapmış bir orta sahadan bahsediyoruz. Tabii inişli çıkışlı, hatta ara ara hiç çıkamayışlı beş yıllık Real Madrid serüveni de dahil ellinin üzerinde giydiği Alman milli takımı performansıda ortada ve bu adam henüz yirmi sekiz yaşında. Yani koca bir yılın kurtarıcısı diye ortada dolanan Melo'dan 3-4 yaş küçük, zaman zaman maçı çevirir diye bel bağlanan Mereiles'ten 4-5 yaş küçük ya da Beşiktaş orta sahasında ciddi ciddi çok güzel işlere imza atan Hutchinson'dan 5 yaş küçük olmasını boş verelim; yıllık beş milyonu bulan kazancını bile düşünecek olursak, reelde kulülerin hali pürmeali ile birlikte başka bir takıma imza atacağı ana kadar her an manşetten, sürmanşetten karşımıza çıkacak yegane isimlerden biri Sami Khedira...

2. Andre Ayew

İkinci sıraya dedikodudan çıkıp gerçek olma olasılığı yüksek birini koyduk. Abedi Pele'nin yıldız olmaya en yakın oğlu Andre Ayew... 2007'den beri adını sık sık duyduğumuz ama Marsilya'da dönem dönem iyi işlere imza atsa da bütünlüklü olarak kendisinden beklenileni hiç yapamamış bir kanat oyuncusundan bahsediyoruz. Yani kendisinden beklenileni başka bir ligde yapma ihtimali olan ve yaşı da henüz 25 olan, Jordan'ın ve İbrahim'in kardeşi, Kwame'nin yeğeni Andre Ayew'den. Çok kısa süreler kiralık gittiği Lorient ve Arles, hatta çok ümit bağlanan Gana milli takımı da dahil onu uzun süre izleyen herkesin hevesini kursağında bırakan Andre, yaz ayında, şu çorak toprakların basınında yer bulduğu oranda İstanbul civarlarında kadro yazılan tahtada da yer bulabilir diye düşünüyoruz.

3. Emmanuel Adebayor

Otuz bir yaşındaki Togolu da belki olur cinsinden listemizde kendisine yer bulmuş durumda. CV'sinde Monaco, Arsenal, M.City, Real Madrid, Tottenham gibi klüpleri barındıran ve cebini şimdiye kadar epey bir doldurmuş olması muhtemel olan Adebayor, belki bir çılgınlık yapar da Süper lige gelir diye düşünüyoruz.

4. Andrea Ranocchia

27 yaşındaki İtalyan stoper de 14 yabancılı ligimize merhaba diyebilecek bir isim. Genoa zamanlarındaki garantici ve keyifli oyununu İnter de hiç geliştirmemiş olsa da Süper Lig de rahatça eski Andrea'ya dönebilir gibi. Bu yüzen onu da ilk beşimize altın harflerle yazıyoruz.




5. Evgen Konoplyanka

Yine yıllardır heyacanla "bu çocuk olacak" denilen fakat hiç olamayan bir kanat oyuncusu. İstanbul'da pek parlamaya fırsatının olmayacağını düşündüğümüz, bu yüzden de Trabzon ya da Bursa'da yaşının da verdiği şansla on yedi yaşından beri ha patladı ha patlayacak denilen yeteneği, gümbürdemese de en azından hareketlenecek olan bu arkadaşı da listemize ekliyoruz. Gerçi Galatasaray kongresi yaklaşırken; bir başkan adayı anlaştım diye ismini zikretti, fakat yazlık dedikodular aşkına biz şimdiden notumuzu alalım.


DEVAM EDECEK...

Yorumlar