Tanrı'nın Bir Diğer Eli: Claudio Taffarel

“Bravo Taffarel! Taffarel, Taffarel, Taffarel… Taffarel, Taffarel Taffarel… Sen, böyle bir kurtarışın arkasından, penaltılarda da duracaksın o kalede Taffarel!”



Durdu da. Zaten Taffarel’in kaleciliğindeki sır da hep doğru yerde durmak, pozisyonu sonlanmadan önce kafasında sonlandırmak ve hamlelerini ona göre yapmaktı. Sahadaki maçın birkaç saniye ilerisini yaşıyordu resmen; kurtarışlarında da oyunu kurarken de bunu hissettiriyordu. Futbolun her seviyesinde büyük başarılar kazanmış bir kalecinin müthiş bir plonjon ya da anormal bir kalecilik refleksi denilebilecek çok az kurtarış yaparak maçlar ve kupalar kazandırmasını da başka hiçbir şey açıklayamaz zaten. O hep doğru yerde duran adamdı ve aktif futbol yaşantısı boyunca ön planda olan bu özelliğinin taçlandığı, vitrine çıkıp unutulmazlaştığı an 2000 Uefa Kupası finalinde, uzatma dakikalarında yaptığı kurtarıştı.


Maradona’dan sonra futbola neredeyse bir terim olarak giren ‘Tanrının Eli’nin kurallar içerisinde kalan bir çeşidiydi Taffarel’inki. Pozisyonun adını da aynen Maradona gibi kendisi koymuştu. 94 Dünya Kupası’ndan sonra ülkesinde bir çeşit halk kahramanı haline gelen Claudio Taffarel’in en az o boyutta bir efsaneye dönüştüğü ikinci ülkeyse Türkiye oldu. Galatasaray taraftarlarının Taffarel kadar çok sevdiği bir başka kaleci daha olduğunu sanmıyorum. Daha iyisi belki gelmiştir ama daha başarılısı belki değil, kesinlikle gelmedi.

Yorumlar

  1. I'm gone to inform my little brother, that he should also pay a quick visit this weblog on regular basis to get updated from most up-to-date news.

    Feel free to surf to my blog ... hcg weight loss drops

    YanıtlaSil
  2. Hello! I'm at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the fantastic work!

    My blog hcg weight loss cure guide
    My page > hcg spray

    YanıtlaSil

Yorum Gönder