Tanrı ve Elçisi


Maradona’yı gördükten sonra tanrının Arjantinli olduğuna dair minicik, ufacık, kayda değmez şüphelerini de çöpe atan Arjantinliler kupayı şahit olunacak yeni bir mücizenin heyecanıyla bekliyorlar.

Olumlu olasılık saha içinde yapabildikleri hiç tartışılmamış “kulübedeki soru işareti”ni efsaneler üstü bir noktaya taşırken, bir diğer Arjantinlinin “Dünyanın en iyi oyuncusu” statüsünden “efsane” statüsüne terfi etmesini sağlayacak.

Hepi topu 23 kişiden oluşacak bir milli takım için 100 oyuncu denemiş, ‘gerekirse 150 oyuncu da denerim,’ diyen Maradona; kendisinin hayat tarzını, ciddiyetsizliğini, “futbol hakkında motivasyon dışında hiçbir şey bilmemesini” ağızlarına sakız edip duran bir takım ciddi futbol adamlarıyla yine dalgasını geçmiş olacak.

Futbol topu denen uyduruk yuvarlakla aslında nelerin yapılabilir olduğunu, bu uyduruk oyunun bir sanata nasıl dönüştürülebileceğini bizzat top teperken tüm dünyaya öğretmiş adamdır Maradona. Hadi kendi adıma konuşayım; futbol hakkında bildiğim şeylerin yarısını “futboldan anlamayan” bu adam öğretmiştir bana. Bu ‘komik oyun’u çok ciddileştiren futbol adamlarıyla (saha içinde gösterisiyle, saha dışında da yaşayışıyla) kafa bulurken öğretmiştir. Bir futbol topuyla nereye kadar gidilebileceğini, bir futbol sanatçısının sınırının ne olabileceğini göstermiştir…

Olumlu olasılık üstteki resimde silik çıkan şu genç adamın da yeni bir öykünün giriş cümlesini yazmasına sebep olacak. Zamanla bu mütevazi efsane adayı resimlerde daha görünür olacak; kim bilir, bir gün Arjantinliler bu çocuğu tanrılarıyla kıyaslamaya başlayacak. Olumsuz olasılık halinde Messi, askıya alınmış bir öyküye yeni bir giriş yapmak için dört yıl sonrasını beklemeye koyulacak.

Maradona, Arjantin’le evvel zaman içinde yarattığı mucizeyi tekrarlayamazsa, “Maradona futboldan anlamıyor”cular, “Maradona kötü bir örnektir”ciler ahkam kesmeye başlayacak. Maradona ise büyük ihtimalle bir Küba purosu yakacak; Buenos Aires’teki çıplak koşusunu henüz bilinmeyen bir başka zamana bırakacak.

Ve sonuç ne olursa olsun; Maradona Arjantinlilerin tek tanrısı olarak kalacak.

Yorumlar

  1. SPOILER

    Dude,o silik çıkan çocuğun da Buenos ta purosunu yakacak ('bu' nu kaybedecek ve yakacak) şişko adamın da 'efsane' olması için topu topu 1 ay sürecek bu turnuvaya ihtiyaçları yok,keza futbolun tanrısı yazdı zaten onların isimlerini ilahi kitabına..sen yapma heyecan fazla..

    SPOILER

    YanıtlaSil

Yorum Gönder