Goodbye Bafana


“İkinci yarının hemen başında, skor 2-0 iken Katlego Mphela'nın direkten dışarıya giden topu gol olsaydı ne olurdu?” diye sormadan edemiyor insan. Mucizeye doğru ivmelenen gidişatı tersine çeviren an oldu bu. On kişi kalmış ve futbol oynama istediği de gücü de olmayan bir Fransa karşısında skor 3-0'a gelebilseydi, ev sahibi bir gol daha atmadan maçı bitirmezdi. Sonrasında dakikalar eridi ve 69'da Malouda'nın golü malumu ilan etti.

Tshabalala yine harikaydı; Mphela 'Ben bu ülkenin gol kralıyım,' diyerek kupayı noktaladı. Pienaar önceki iki maça göre daha derli topluydu ama takımı yönlendirecek yıldız olmaktan yine çok uzaktaydı. Uruguay maçında uyduruk penaltıyı verip kaleci Khune'ye kırmızı kart gösteren hakemi de anmadan geçmeyelim. İşler hiç bu noktaya gelmemiş; ev sahibi Fransa galibiyetiyle birlikte 2.turu kutluyor olabilirdi.

Güney Afrika, ilk maçın başlama düdüğünden son maçın bitiş düdüğüne kadar gösterdiği müthiş mücadeleyle akıllarda yer edecektir. Elendiler, ama güzel elendiler.


Güney Afrika 2 – 1 Fransa

19' Khumalo
37' Mphela /
69' Malouda

Uruguay 1 – 0 Meksika

43' Suarez

Yorumlar