6+2+2 = Harry Kewell Kuralı


Yani öyle olur, Harry Kewell'ın Galatasaray'da kalmasını sağlayan kural olur inşallah.

Sakat ve Yaşlı olduğundan sebep 6'da kendine yer bulamamış,+2'de kendine yer bulamamış Harry Kewell'a, ikinci +2'de bir yer bulunur inşallah.

Bugün Arda'yı Evropa'ya gönderip Kewell'ın koluna da pazubandı takıp sahaya sürsen Galatasaray tribünlerinin en az yarısının memnuniyetle karşılayacağı bir adam için söyleniyor ya bunlar,esas buna gülüyorum işte ben.

Yaşlı dediğin adam Hagi'nin bu ülkeye ilk geldiği yaşta yahu, üzerine beş yıl top oynayıp Galatasaray'ın ve Türkiye'nin futbol tarihini, hedeflerini, futbol anlayışını baştan aşağı değiştirdiği yaşta. Popescu'nun geldiği yaşta. Frank De Boer'un geldiği yaştan 3-4 yaş aşağıda. Hadi Popescu'yu anlatmaya gerek yok da, De Boer'u da dalgasına yazmadım mesela, Galatasaray'da beklenildiği kadar başarılı olamasa da bir Beşiktaş maçında şahsen gördüğüm en şahane tek kişilik savunma gösterilerinden birisine imza atmış adamdır mesela.

Sakat bi de tabi Harry Kewell, o da var. Leeds United'dan beri bu denli istikrarlı oynadığı ilk dönemin ardından idrak ettik sakat olduğunu. İki sene boyunca iyileşip orta sahayı toparlayacak diye beklediğimiz Linderoth değildi de, Harry Kewell acayip sakat mesela.

Bir an için iki yıl öncesine, Kewell'ın Galatasaray'a imza attığı ilk döneme dönelim. Şu iki senede yaptıklarının yarısını yapacağını, oynadığının yarısı kadar oynayacağını bilsek, 'yeter de artar,' demez miydik hepimiz?

Şimdi bunun 6'sı var, işler ters gittiğinde oyuna girip maçı değiştirecekler kontenjanından (Bu rol için Kewell'dan iyisi düşünülebilir mi?) +2'si var.

Bir de hepsini geçtik, artık iki tane de tribünde çekirdek çitleyecekler kontenjanı var.

Ve Harry Kewell'a yer yok, öyle mi?

Peh.

Yorumlar