Bul Karayı Al Parayı

Jayce Okwunwanne


Nijerya asıllı Bahreyn vatandaşı olan nam-ı değer Jaycee John, otuz ve onaltışar gollü geçen iki Moustcron yılından sonra Es Es'i coşturmaya gelmiş. Hızlı ve fizik gücü yüksek bi' arkadaş sanırım, bekleyip göreceğiz Youla'nın açığını kapatabilecek mi diye... Fakat hiç izlememiş olmanın verdiği temkinli yaklaşımın yanında 2008-2009 sezonunda ligde attığı otuz gol beni heyecanlandırmıyor da değil.

Lucien Aubey

Sanırım Toulouse yıllarında bi' ara Fransa 21 yaş altında oynamıştı bu arkadaş, daha sonra Kongo milli takımını seçmesinde futbolundaki düşüş ne kadar etkiliydi bilemeyeceğim, zira takip ettiğim bi' savunmacı değil kendisi. Yalnız burada pek centilmen Muhsin hocanın engin kara kıta futbolu bilgisi sanırım Sivasspor için Aubey'i iyi transfer sınıfına sokuyor. Her Fransız gibi o da kısa bi' Premier League macerası yaşamış Portsmout'la. Bakalım Sivas'ın bu acemi savunmasına ilaç olacak mı?

Jurica Vranjes

On seneye yakın bi' süre Bundesdliga'da değim yerindeyse sırtında taş taşımış bi' orta saha oyuncusudur. Yaratıcı oyuncu denilen zırvalığın aksine, işini sessiz sedasız yapan bi' görev adamıdır. 2007-2008 sezonunda Bremen'de gösterdiği performansın yarısını Gençler'de gösterse, Harbuzi'yi de coşturacaktır. Ve sanırım bu 30 yaşındaki Hırvat benim gözümde devre arasının en yerinde transferidir.

Robert Vittek

Benim gözümde tıpkı Genç Sabri ya da Genç Semih gibi hep genç kalacak adamlardandır, kel mel orası ayrı ama bu Slovak dört aylık için de olsa tam Süper Lig usulü bi' forvettir. Gerçi ne Nurnberg ne de Lille kariyeri parlak değilse de, sanırım ordu milli takımından kalma disipliniyle Lemerre ondan faydalanabilir. Bu yeni moda satın alma opsiyonu var mı bilmiyorum ama, yaşının 27 olmasına aldırmadan hep genç kalacak olan Vittek bu ligde iş yapar gibi geliyor bana.

Mohamed Shawky

Kayseri'nin orta sahadaki sıkıntısı aşikar, Şevki de topa basan, koşan, hırs küpü fakat Ayman'ın beşte biri kadar oyun zekasına sahip bi' adam. Saidou'dan ne farkı var tam bilemiyorum. Boro taraftarıyla kavgalı olduğunu ve zaten Mısırlı topçularda garip bi' huysuzluk huyunun olduğunu biliyoruz. Aynı huzursuzluk illetinden muzdarip Süleyman Hurma'yla nasıl anlaşacakları da bir muamma olsa da, Kayseri için her halükarda orta saha için gerekli gibi görünüyor. Milli formayı da 60'dan fazla giydiği düşünülürse bi' mantığa da bürünüyor.

Elrio Van Herdeen


Uzaktan yakından tanımıyorum arkadaşı. Bürugge, Kopenhagen ve Blackburn forması giymiş. Tek referansımız yine Muhsin hoca. Orta saha oynuyormuş bu Surinam asıllı Hollandalı arkadaş. Devre arasının en merak uyandıran ödülünü verip şimdilik yazıya nokta koyuyorum. Yarın yazabilirsem Rajnoch ve bi' garip Makedon Stankovsky hakında yazarım.

Yorumlar