"Hayatımda çok tenis maçı anlattım ama bu izlediğim gerçekten garip bir şey"


Böyle demiş karşılaşmayı anlatan şaşkın(!)... Zaten turnuvanın 105 yıllık tarihi alabora edildiğinden ve tenisin o huşu içindeki elitist seyircisi korkudan titrediğinden, maçın yayını da eurospot tarafından yarıda kesilmiş. 35 kadar azılı seyirci de polis tarafından dışarı çıkartılmak zorunda kalmış. Ben karşılaşmayı izlemedim, zaten şahsen tenis karşılaşmalarından Ana İvanoviç ya da Sharapova haricinde fazla hazzetmem. Bi' de Boris Beker'le Mark Roset'i felan hatırlıyorum eskilerden o kadar. Ama sanırım dünya tenis piyasası, daha önce tanıştıkları bazı Doğu Avrupa ülkelerinden sonra bizim de hoyrat sevgimizle müşerref olabildi. Ülkesinden çok çok uzakta ki göçmen ya da Marsel İlhan'ın ülkesini oralarda tanıtması edebiyatını geçelim mümkünse. 70'li yıllardan beri kafamızın etini yedi bu ülke tanıtım sevdası zaten. Ve nihayete erip kabul edelim, bulunduğumuz coğrafya neresi olursa olsun, biz böyleyiz kardeşim, tüm Orta Doğu halklarının ve çoğu Doğu Avrupalının ki gibi kıyıcı bi' sevgimiz var ve biz onu ne yaparsak yapalım dizginleyemiyoruz. Zaten dizginlesek sönmüş bi' balon gibi vızıldayıp kaybolacağız, yani o kadar da mecburuz hoyratça sevmeye.
Ama ralkibin her hatalı vuruşunda çıldırmışçasına yırtınmak, meşaleler yakıp oley! çekmek, yetmedi meşaleyi karşı taraftarın üstüne fora etmek de tenis için olsa olsa paralel evren dayanışması olur, bunu da kabul edelim mümkünse.
Biz en temizi Marsel İlhan'ı bu Marslı niyetine izlediğimiz oyunda o noktaya kadar gelebildiği için tebrik edip şapkamızı önümüze koyalım ya da boş verin, ne zaman koyduk ki o şapkayı önümüze, en iyisi biz şimdiden ülke tanıtımı kılıfına sokulacak ya da yurdunu özlemiş gurbetçi formuna sokulup olumlanacak başka başka aşırılıklar için çılgın atalım. Tey tey tey...

"Bütün maç böyle devam edemezler, eğer maç beş sete giderse ses telleri ne olacak?" Diye de sormuş, karşılaşmanın sunucusu.... Vay anasını sayın seyirciler!

Epey Sonradan Gelen Not: Haber kaynağı abidik gubidik bi' iş yapmış olabilir. Medyaspor adlı site de cansiperane savunmaya geçmiş. Ben her halükarda silmeyeceğim bu yazıyı. Olmadı Santiago'nun öte mahallelerinden birinde mate çayı içip konuşan bi' İnka torununun ağzından okumuş sayın kendinizi. Zati esas itibariyle Şilili olmam da hiç gerçek dışı değil, hem değil mi ki; TÜM DÜNYA HALKLARI KARDEŞTİR!

Yorumlar