Jorge Andrade


9 Nisan 1978 yılında doğan Portekizli futbolcu. Asıl adı Jorge Manuel Almeida Gomes de Andrade. Futbol yasamı Portekizin Estrela Amadora takımında başlar daha sonra Porto'ya transfer olur. Onu aynı zamanda da Portekiz milli takımına çağırmaya başlarlar. Ve nihayetinde Portoda sergilediği iyi performans ile 12 milyon Euro karşılığında Deportivo la Coruna'nın yolunu tutar... Euro 2004 de Portekizin savunmasında Ricardo Carvalho ile birlikte iyi bir ikili olurlar. 2007 yılında ise 10 milyon Euro karşılığında İtalyan devi Juventusa transfer olur.
Şüphesiz ki Juventus Andrade'yi büyük umutlarla transfer etmişti. Şike sonrası kendini toparlamaya çalışan Juve'nin o dönemki en büyük transferlerinden biriydi. Roma ile oynanan bir lig maçında sol diz kapağı kırıldı ve Jorge Andrade için kabus gibi bir dönem başladı. Dizinden 3 kez ameliyat olmak zorunda kaldı 2 sezon futbol oynayamadı. Juventus ile sadece 4 maça çıktı, 8 Nisan 2009 günü Juventus sözleşmesini fesh etti.
Şimdi Andrade boşta, bir süredir Malaga ile antrenmanlara çıkıyor. Ara transfer döneminde Galatasaraya transfer olursa hiç kimse şaşırmasın. Gökhan Zan'a iyi bir alternatif olur…
Söylemedi demeyin....


Yorumlar