Emirates'e Gelme Adebayor!


Arsenal taraftarları Adebayor'u, Adebayor da Arsenal taraftarlarını delirtti. Zincirin başlangıç halkasını bulmak zor olsa da birbirlerine hiçbir zaman ısınamayan (Adebayor'un Arsenal yılları da dahil elbette) bu taraftar-futbolcu itişmesinde işin sonu golden sonra atılan 100 metrelik bir depara kadar gitti.

Arsenal taraftar sözcüsü Terry Milner şöyle demiş: "Adebayor'un hareketi önceden planlanmıştı; böyle bir hareketin doğaçlama olma şansı yok. Bazı taraftarların onu ıslıkladığı ve yuhaladığı doğru, sahaya yabancı maddeler de atıldı, ki bunların hepsi yanlıştı. Peki onun yaptığı doğru muydu? Adebayor bildiğimiz kadarıyla haftada 180,000 pound kazanıyor ve bir grup taraftar tarafından yuhalanmanın ve bazı olumsuz tezahüratların üstesinden gelebilmeli. Bana haftada 180,000 pound ödeseydiniz, hakkımda istediğiniz her şeyi söylemenize izin verirdim."

Milner'ın sözlerinin bundan sonraki kısmı daha da ilginç ve neredeyse 'tehdit' sayılabilecek bir noktaya varmış: "Taraftara karşı tavrını hiç saymasak bile sırf Van Persie'ye yaptığı hareketin karşılığı beş maç ceza olmalı. Eğer Adebayor Emirates'de sahaya çıkarsa hiç bir şey olmamasını umut ederim ama sahaya girmeye çalışanlar olursa bu da beni hiç şaşırtmaz. Bunun cezası elbette ömür boyu stadlardan men olacaktır; ama pek çok kişi bu hareketin buna değeceğini düşünebilir..."

Yorumlar