Bir Derbi Düşünün...


İskoç liginden hallice bir rekabet var bu sene süper ligimizde. Geçen seneki gibi Nisan ayına hala şampiyonluk yarışında söyleyecek sözü olan 5 takımla girmek şöyle dursun, puan çizelgesinin tepesindeki ikiliye sırf Beşiktaş dahil olsa başımızın üstünde yeri olacak. Kötünün içinden iyiyi çekip çıkartmaya çalışırsak bu iki başlı lig müthiş bir derbiye de götürebilir futbol takipçilerini. 5. haftanın sonundaki “10 sene sonra ilk kez 5’te 5 yapan Galatasaray” ve “Tarihinde ikinci kez 5’te 5 yapan Fenerbahçe” girizgahıyla yayınlanan haberlerin, merkezlerine 9'da 9 yapan iki takımı alarak onuncu haftanın önsözüne dönüştüğünü bir düşünün. Futbol benzeri şovların (benzeri yok!) ölüsü bin reklam doğurur, bu bir. Her iki takım için de 9’da 9 olasılığı hiç de imkansız değil, bu da iki.


Fikstürlere bir göz atalım:


Fb: İ.B.B., Antalyaspor (d), Gençlerbirliği, Gaziantepspor(d).


Gs: Kasımpaşa(d), Eskişehirspor, Ankaragücü(d), Trabzonspor.


Elbette bu top tepme oyununda çok acayip işler de oluyor, ama normal şartlar altında derbiden önceki son hafta hariç bu iki ekibe karşı çok ciddi bir direniş olacağını öngörmek zor. Dokuzuncu haftada dahi Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor’a karşı, Fenerbahçe de Gaziantepspor deplasmanında favori olacaktır elbette; bir sürpriz çıkma olasılığı daha önceki maçlara göre daha fazla denebilir en fazla…


Sözün kısası; 10. haftaya 9’da 9’la giren bir adet Fenerbahçe ve bir adet Galatasaray düşünmek çok zor değil. Snatch benzeri film afişlerinden uyarlanmış gazete manşetlerini öngörmek de zor değil. Henüz “Ezeli rekabet” tamlamasını kullanmaya ihtiyaç bile duymamamı da eklersek ligin onuncu haftasında -eğri midir doğru mudur bir yana- normalin dışında bir futbol günü yaşanacağını beklemekse hiç zor değil.

Yorumlar