Rezervuar Köpekleri


Express bu fotoğrafı epey bir zaman önce “Rezervuar Köpekleri’nden fırlamış bir sahne gibi...” şeklinde yorumlamıştı. Benzetmeye katılmamak elde değil, ama dahası da var: Galatasaray’ın üzerine yapışmış 5,5 yıllık bir utancın resmi bu. Soyunma odalarında Mehmet Ağar’ların, Cem Uzan’ların, orada işi asla olmaması gereken kim varsa, sözleşip gelmiş gibi bütün o tuhaf tuhaf adamların fink attığı bir dönemin dondurulmuş hali.

“Gel Fatih Terim’i şu takımın tarihinden atalım, bütün o peşi sıra şampiyonluklar serisi, 'tek bir ihtimali olan insanların hikayesi', hepsi uçsun gitsin; neredeyse tümünü üç yanlışların götürdüğü doğrular, kuyruğuna günahını da sevabını da takıp sarı-kırmızı tarihten buharlaşıp gitsin,” deseler; bütün samimiyetimle ve bütün Galatasaraylılığımla söylüyorum ki, uzun uzun düşünürdüm. Normalde yüzdenin büyük dilimini kapsayacak ‘kabul’ deme olasılığımı, “Hagi’ye ayıp olmayacak mı?” naif tereddüdü azaltırdı en fazla, hepsi bu.


Soru: Şimdi nereden çıktı bu?

Cevap: Milli maçın son 20 dakikasına denk geldim bu akşam, oradan çıktı. Bu adamın saniyede sekiz mimik değiştiren suratını görmek yetti de arttı.

Yorumlar

  1. şaibeli isimlerle dirsek teması ve antipatik tavırları nedeniyle bir insanın başarılarını yok saymaya hazır olduğumuzda, tersi yorumla, güzel kızları işe alan zampara patronlardan ya da badem bıyığa prim veren yeşil sermayecilerden farkımız kalmaz sanki; ipin ucu kaçar, spor da spor olmaz o zaman sanki.

    YanıtlaSil
  2. kendin şatodan çıkmış asaleti bilen burjuva çocuğusun sanki de fatih terim uzun yemek masasında ayıp hareketler yapmış gibi lanse ediyorsun..aslında tamamen saçmalıyorsun..mehmet ağar dediğin adam seversin sevmezsin türkiyenin en büyük partilerinden birinin genel başkanlığını yapmıştır ve bu ülkeye pek çok hizmet görevinde bulunmuştur,kendisi teriminde en yakın dostudur.. karanlık adamlar ha?.. neye göre karanlık adam bunlar.. sen hergün evinde hiçbir risk ve sorumluluk almadan oturup dersini çalışıp saçını uzatıp biranı içerken..bu adam tarihi baştan yazıyordu..şimdi avrupada başarı şu bu diyebiliyosan bu adam sayesinde diyebiliyorsun..yoksa senin o ülkenin milli takımı şuan letonyadan polonyadan farklı olmazdı dünyadaki yer olarak.. sayın asil burjuvalı..

    YanıtlaSil
  3. ahhaha mehmet ağar'ın karanlık yanlarından neyin kastedildiği bu kadar açıkken, üstüne üstlük bunu sen de bilirken nasıl da güzel :masum ki o, ayakları yapıyorsun sen adsız. koy götüne rahvan gitsin derler bizim köyde böyle şerefsizlere. neyseee.

    umutt

    YanıtlaSil

Yorum Gönder