Ciddi Bir Hazırlık Maçı



Şunun şampiyonuyla bunun galibinin karşılaştığı süper kupa maçları, sezon öncesi ciddi hazırlık karşılaşmalarından ibaret gelmiştir bana hep. Zira ne kupaları kazanan mevcut kadrolardır, ne de her zaman unvanı elinde tutanlar karşılaşırlar. Kendi Süper’imizden örneklemek gerekirse, hiç kimsenin Beşiktaş’a süper kupayı maç oynamadan takdim etmemesi bunun çok da anlam taşımayan bir şov maçı olduğunun ispatıdır bir bakıma.

Her neyse, konumuz İtalya’nın bu seneki şov maçı, ki galibi Lazio oldu; Inter’i 63’da Matuzalem ve 68’de Rocchi’nin golleriyle 2-1 yendiler. İlk yarı boyunca Inter'in en büyük problemi orta sahanın göbeğindeki Stankovic ve Cambiasso’nun Lazio ceza yayına neredeyse hiç yaklaşmamaları gibi gözüktü. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Stankovic (oyundan çıktıktan sonra Vieira) sahanın en iyisi Eto’o’yla arasındaki mesafeyi daralttıkça Inter uzunca bir süre Lazio yarı sahasına yerleşti; özellikle bu iki oyuncuyla birkaç pozisyon da buldu. Futbolun hoşluğu mudur, nahoşluğu mudur bilmem ama Lazio’nun golleri tam da Inter’in maça hükmettiği bu dakikalarda geldi. Peşi sıra gelen iki golden sonra Inter’in elinde avucunda kalan ‘mucize bir geri dönüş umudu’ndan fazlası değildi; Eto’o o mucizeyi ateşledi, ama gerisi gelmedi.

Sonuca rağmen Mourinho’nun takımı bu sene yine Serie A’nın favorisi gibi duruyor. Kötü değillerdi; göze fena halde batan Eto’o - Milito ve Lucio – Chivu arasındaki uyumsuzluğun da aşılmasıyla daha iyi de olacaklardır. Peki ‘Serie A’yı kazanmak artık yetmiyor; hedef Şampiyonlar Ligi’ diyorlarsa? Bu hedefe şimdilik uzak gözüküyorlar.

Soru: ‘Eto’o Ibrahimoviç’den kaç Euro eksik eder?’

Cevap: ‘1 Euro’dan fazla olduğu kesin, ama 43 milyon + Hleb’den az olduğu daha da kesin.’

Yorumlar