Bir Garip Hayrettin


Nedendir bilinmez ama kalburüstü Türk kalecilerinin neredeyse tümünün ortak özelliği inanılmaz kurtarışlar yapabildikleri gibi inanılmaz goller de yiyebilmeleridir. Bu iki ucun arasının en açık olduğu cisimleşmiş örnekse sanırım uzun yıllar Galatasaray'ın ve Milli takımın kalesini koruyan Hayrettin Demirbaş'tır.



Hayrettin'in akılda kalan kötü maçları öylesine kötüdür ki, vitrine ilk çıkışı 'Ostrava Panteri' etiketiyle olan zamanın umut veren kalecisi, Florya'yı 17-16'lık final skoruyla tarihe geçen Galatasaray-Gençlerbirliği kupa maçı sonrasında apar topar terketmiştir. Akıllardaysa kazandığı çok sayıda şampiyonluktan, uzun yıllar taşıdığı "Galatasaray ve Milli Takım'ın kalecisi" etiketinden çok, özellikle derbi maçlarda yoktan var ettiği kavgalarla, adeta zorla gol olmasını sağladığı etkisiz şutlarla ve elbette peşi sıra yediği 16 penaltı golüyle yer etmiştir.


Yorumlar

  1. bu maçtan sonra hayrettin'e 17 tane gol yediniz ne düşünüyorsunuz gibi bi soru sorulmuştu, hayrettinde valla bi tane daha olsa kurtaracaktım demişti.hey gidi günlder :DD

    YanıtlaSil

Yorum Gönder