Yeşil Sahanın Korsanları: St.Pauli





'Sex shop’larla, gece kulüpleriyle, genelevlerle bezenmiş ve sokaklarında bir takım sakıncalı maddeler üzerinden yasadışı bir ticaretin döndüğü bir semt, Hamburg içinde bir başka şehir, Almanya’nın Amsterdam’ı': St. Pauli'yi bilenler böyle tarif ediyor. Ve bu semti futbol endüstrisinin izin verdiği kadar yüksek kümelerde temsil eden, yakın tarihinde bir sezonluk da olsa birinci lig deneyimi de bulunan bir kulüp: Temsil ettiği semtle aynı adı taşıyor. Tribünleri korsan bayraklarıyla, Che Guevara resimleriyle çevrili; taraftar kitlesi solcular ve anarşistlerden oluşuyor. Tarihinde dişe dokunur tek bir sportif başarısı dahi olmayan ve buna rağmen Dünya’nın her köşesinde sempatizanları olan bir futbol takımı, başlı başına bir futbol efsanesi…


80’lerin sonunda eldivenlerini çıkartıp insani yardım amacıyla iç savaşın hüküm sürdüğü Nikaragua’ya giden kaleci Volker Ippig, bir sene sonra yeşil sahalara döndüğünde artık bir kahramandı. O, St.Pauli efsanesinin yapıtaşlarından birisi.


St.Pauli'nin eşcinsel başkanı Corny Littmann, kulüple özdeşleşmiş isimlerden. Futboldan anlamadığını açıkça söylüyor ve ekliyor: 'Kulüp yönetmek için futboldan anlamak da gerekmiyor zaten.'




St.Pauli-1860 Münih maçında vücutlarını futbol forması şeklinde boyayarak sahaya giren iki St.Pauli taraftarı. 'Sadece romantik anlar yaşamak istemiştik,' diyorlar.

Yorumlar

  1. st paulililer taraftarlığı 10 numara yaşıyorlar. acayip kıskanıyorum valla. semtin kozmopolit yapısı da kulübe yansımış. övgü sıfatı bulamıyorum.. bizim uğur inceman ve fbli deniz barış da st pauli tedrisatından geçmiş adamlardır.

    YanıtlaSil
  2. kıskanılmayacak gibi değil gerçekten. st.pauli'nin resmi sitesinde özellikle deniz barış'ın adı 'st.pauli yetenek fabrikasının ürettiği yıldızlar' benzeri bir cümlenin içinde geçmiş,klasnic ve birkaç isimle birlikte.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder